GINOP-5.2.4-19-2020-00225
Pályázó neve: PANNONIA INFERIOR Idegenforgalmi Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: "KOMPLEX TUDÁS" GYAKORNOKI PROGRAM A PANNÓNIA INFERIOR KFT-NÉL
Szerződés száma: GINOP-5.2.4-19-2020-00225
Támogatás összege (Ft): 2 856 000
Összköltség (Ft): 2 856 000
A projekt megvalósításának kezdete: 2020.01.02.
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2020.12.31.
Záró elszámolás benyújtásának határideje: 2021.01.30.
Projekt bemutatása:

A Pannónia Inferior Kft által üzemeltetett Marica Családi étterem 2018.06.25 óta áll üzemeltetésünk alatt. Nagyon rossz, leromlott állapotban vettük át, az azóta eltelt majdnem 2 évben folyamatosan fejlesztettük minek hatására látogatottsága folyamatosan növekedett. Célunk az, hogy kedvezőbb árszínvonalon, de a már 11 éve általunk üzemeltetett Tenkes Csárda elismertségéhez hasonló szintre fejlesszük, biztos anyagi és emberi megbecsülést nyújtó munkahellyé váljon munkatársaink számára hosszú távon.

A Tenkes csárda 2009 óta működik az 58-as főút mentén Pécs és Harkány között a Harkányi Gyógyfürdőtől mintegy 4 km-re. Autentikus magyar népi csárda mely híven őrzi mind építészetében, miliőjében mind konyhájában az eredeti hagyományokat. Mindezt úgy, hogy a régió legmodernebb felszereltségű konyháját tudhatja magáénak.

Törzsgárdánk átlagosan 13 éve változatlan. 2010-ben a Magyar Turizmus Zrt Rozmaring díjjal tüntette ki, melyet 2019-ben ismét elnyertünk, 2017-ben a Baranya Megyei Értéktár Megyei Értékké nyilvánította csárdánkat.

Árbevételünk és nyereségünk évről évre növekszik, a kezdetektől pozitív mérleggel zárunk minden évben. Fő tevékenységünk a vendéglátás, melyet 2018 óta immár 4 telephelyen végzünk.

Szervezetfejlesztési stratégiánk az, hogy a legmodernebb, mégis családias környezetben versenyképes fizetésekkel, folyamatos képzési lehetőségekkel tartsuk meg törzsgárdánkat, és fiatalok képzésével biztosítsuk utánpótlásunkat. 2017/2018, 2018/2019 és 2019/2020 évben is képeztünk- képzünk tanulókat tanulószerződéssel.

A most kialakult helyzetben még fontosabb számunkra munkavállalóink és vállalkozásunk túlélése.

Gyakornoki programmal elsődleges célunk az, hogy a végzett pénzügyi szakemberek, akik a szakmai gyakorlatukat nem nálunk vagy még sehol sem végezték felzárkózzanak arra a minőségi színvonalra, hogy értékes tagjaivá váljanak csapatunknak, mivel nem csupán a projekt ideje alatt kívánjuk őket alkalmazni, hanem hosszútávon.

A programban 1 fő pénzügyi ügyintézőt OKJ 3611 alkalmazunk, a szükséges gyakorlati ismereteket nem tudta megszerezni és emiatt pultos munkakörbe jelentkezett cégünkhöz, ahol kiderült, hogy végzett ügyintéző, csak olyan bizonytalan az elméletben tanultakkal, hogy nem mert a végzettségének megfelelő munkakörbe jelentkezni.

A gyakornok mentora, gyakornoki kapcsolattartó Elhag Fatime, ügyvezető, pénzügyi számviteli-ügyintéző, Refa Controller, 38 éves, 2009 óta, 11 éve dolgozik cégvezetőként, pénzügyi vezetőként a Pannónia Inferior Kft-ben.

A gyakornok képzését minden esetben az alapoknál kezdjük. Iratok rendszerezése/megismerése, levelezés, szállítók-vevők nyilvántartása, pénztár vezetése, folyószámlák egyeztetése, számlázás.

Büszkeséggel tölt el minket, hogy bárki, aki valaha is dolgozott cégünk kötelékében, ezt a tényt olyan referenciaként alkalmazhatja, hogy szinte kérdés nélkül elfogadják jelentkezését a megcélzott állásra.

A projekt számszerűsíthető eredményeként azt várjuk, hogy gyakornokunk megszerzi a szükséges munkatapasztalatot, önállóan és magabiztosan tudja végezni a rábízott feladatokat és értékes tagjává válik hosszú távon csapatunknak.

A most kialakult helyzetben még fontosabb, hogy a válságot követően a leginkább gazdaságos működést valósítsunk meg, olyan kínálattal jelenjünk meg, ami azonnali növekedést tudjunk realizálni és ehhez olyan kontrolling rendszert tudjunk működtetni, ami a lehető legoptimálisabb. A fejlesztést egy pizzapult beszerzésével valósítjuk meg, és a pénzügyes kolléga fogja vezetni az szükséges kalkulációkat, elszámolásokat, a termék-előállítás minden folyamatát maradéktalanul dokumentálva, hogy a legpontosabb önköltség és árrés számításokat tudjuk produkálni a mielőbbi pozitív eredmény elérése céljából.GINOP-1.2.8-20-2020-02783
A kedvezményezett neve: Pannonia Inferior Kft.
A kedvezményezett neve: Pannonia Inferior Kft.
A projekt címe: „A Pannonia Inferior Kft. technológiai megújuláshoz kapcsolódó fejlesztése”
A szerződött támogatás összege: 8 074 157 Ft
A támogatás mértéke: 70%
A projekt befejezési dátuma: 2022.03.21.

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretében az alábbi tevékenységek valósulnak meg:
Felhívás 3.1.1. Önállóan támogatható tevékenységek
a) Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása valósul meg
A projekt keretein belül a támogatás igénybevételével beszerzésre kerül:
1 db VRX 20/33S/S Feltéthűtő;
1 db BA 1070 2M 2 medencés mosogatógép bevezető asztal;
1 db 1 db MA 753 KF 605 KSZK150 Univerzális konyhai robotgép;
PT-M 512V9999 Professzionális mosogatógép;
2 db Split rendszerű aggregét léghűtéses;
1 db FE-09-09 Rm. falra szerelhető elszívóernyő;
2 db ANGELOPO 5ERC4A Professzionális hűtött munkaasztal;
1 db PRISMA-400 TNV-PQ Süteményes vitrin, ezüst színben;
1 db VAC STAR Cuisson 43 sous vide kád;
1 db KAP 110-70 Mosogatógép kivezető asztal alsó polccal.

A projekt alapvető célja a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése, a termelékenységének növelése és technológiai háttér megújulása, eszközbeszerzés (kapacitás növekedést, technológiai korszerűsítést eredményező eszköz) által fog megvalósulni, hiszen a beszerezni kívánt eszközök új technológiát képviselnek éttermünkben. A támogatás igénybevételével a Pannonia Inferior Kft. megfelelő háttérrel, kapacitással fog rendelkezni az 5610 '08 Éttermi, mozgó vendéglátás tevékenységhez. A fejlesztés elsődleges célja a technológiai és színvonalbeli fejlesztés, a társaság kapacitásának bővítése, a vevői igények magas szintű kielégítése, illetve azon feltételek megteremtése, hogy a vállalkozás megfeleljen a magas piac elvárásoknak. A beruházás célja, hogy még komplexebb kiszolgálást tudjunk biztosítani a vírusjárvány megszűnte után a turizmusba visszatérő magyar és külföldi látogatóknak.

GINOP-4.1.4-19-2021-01455
A kedvezményezett neve: Pannonia Inferior Kft.
A projekt címe: „Marica Étterem komplex energetikai fejlesztése”
A szerződött támogatás összege: 16 010 799 Ft
A támogatás mértéke: 55%
A projekt tartalmának bemutatása:

Jelen projekt hozzájárul az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának javítására, valamint megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházások megvalósításához. Egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozás rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését. Jelen pályázattal célunk, hogy környezettudatosságra törekedjünk, erősítsük gazdasági versenyképességünket, továbbá csökkentsük a környezetterhelést, illetve a vállalkozásunk rezsiköltségeihez kötődő terheit enyhítsük. A megújuló energiaforrások nagyobb arányú felhasználásával cégünk is hozzájárul a zöldgazdaság fejlesztéséhez. Nagyobb beavatkozások és térátszervezés nélkül kívánjuk energetikailag és gépészetileg korszerűsíteni az épületet, ezért a cél a homlokzatok, aljzatok, födém hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, valamint a gépészeti rendszer fejlesztése. A tervezés során az ésszerű, gazdaságosan megvalósítható beavatkozásokat helyeztük előtérbe.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.06.30.

A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2021-01455

A Marica Családi Étterem - Szalánta Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Marica Családi Étterem - Szalánta Csapata